Hoe herken je een depressie?

Waar kun je last van hebben?

homeKlachtenHoe herken je een depressie?


Als je last hebt van depressieve gevoelens kun je veel verschillende klachten hebben. Al deze klachten kunnen verschillende soorten oorzaken hebben.

Wij van Depri & dan onderscheiden vier verschillende soorten klachten, welke we verder aan jullie zullen uitleggen. De lijsten van klachten zijn niet volledig. Er zijn er nog veel meer klachten te benoemen, maar dit zijn wel de meest voorkomende. Vaak is de ene klacht een gevolg van een andere klacht en/ of andersom.

De vier soorten klachten die wij onderscheiden zijn: 
Klik op de soort klacht voor meer informatie.

Bij stressproblemen of een kleinere dip heb je hooguit een paar van deze klachten, bij een echte dip een paar meer. Bij een milde depressie heb je er een paar meer of heb je er vaker last van. En bij een zware depressie heb je er veel of heb je ze zelfs allemaal.

Veel mensen met een dip of depressie voelen zich ’s ochtends het ellendigst en gaan zich gedurende de dag beter voelen en bij anderen is het precies omgekeerd.

Belangrijk is om weer even te benadrukken dat je niet zomaar een depressie hebt als je eens een dag of paar dagen wat van bovengenoemde klachten hebt. Je moet die klachten dan al minimaal twee weken hebben en erg somber zijn en/of nergens meer plezier in hebben.

Natuurlijk is het vervelend als je dit soort klachten hebt ,maar meestal verdwijnen ze weer vanzelf na een dag, paar dagen of week. Maar loop er niet langer mee door dan nodig is.
Je kunt er zelf ook actief wat aan doen om ze eerder weer kwijt te raken. Kijk hiervoor bij de tips!

Denk je dat je misschien een depressie hebt? Test jezelf, op grond van je uitslag krijg je meteen een passend advies. En bekijk dan ook eens hoe een depressie behandeld kan worden.

Zit je ergens mee en/of heb je vragen? Stuur ons een mail of vraag een chat aan met een depri-coach. Dat kan via de knop aan de rechterkant.

naar boven
 
 

Test Jezelf

Doe de
ZELFTEST
 
en maak een inschatting van de ernst van jouw depri-klachten. Het invullen kost ongeveer 4 minuten!

 
 

Chat met ons

Wil je ergens over praten? Of wil je advies over iets? 

Maak dan een afspraak voor een chat!

 
 

Mail ons

Heb je een vraag? Of wil je meer informatie?
Stuur ons een mail!

 

 
 
Delen |