tussen twee culturen

homeEigen verhalenVast tussen 2 culturen


Help! Ik zit vast tussen twee culturen. Zo voel ik me heel vaak.

Toen ik zes jaar was, zijn we geëmigreerd uit Afghanistan naar Nederland. Ik woon in een klein dorpje waar bijna alleen maar Nederlanders wonen. Inmiddels ben ik zeventien en zit in 6 Gymnasium. Ik heb alleen maar Nederlandse vriendinnen en een Nederlands vriendje. Vaak heb ik het gevoel dat niemand mij begrijpt. Niet thuis, niet op school, nergens. Ik voel me dan verloren en alleen.

Mijn ouders zijn heel modern voor Afghanen, maar toch begrijpen ze veel zaken niet. Ik ben voor hun begrip al veel te vrij. Mijn vriendinnen en vriendje proberen mijn situatie te begrijpen, maar ook zij snappen het niet helemaal. Voor mijn ouders probeer ik de perfecte dochter uit te hangen. Ik wil ze graag tevreden houden door bijvoorbeeld mijn best te doen op school, mee te gaan naar familiebijeenkomsten enzovoort. Daar tegenover staat dat ik van ze naar bepaalde feestjes en verjaardagen mag. Het liefst wil ik zoals elke tiener elk weekend lekker uitgaan met mijn vriendinnen, op vakantie gaan met mijn vriendje en alles wat er bij het tienerleven van een doorsnee Nederlandse tiener hoort.

Ik kan ook met zekerheid zeggen dat ik me meer Nederlands dan Afghaan voel. Ik heb er een hekel aan als ik iets niet mag en mijn vriendinnen allemaal wel. Mijn ouders weten ook niet dat ik een vriendje heb, al meer dan een half jaar lieg ik ze voor. Dat vind ik verschrikkelijk. Als ik denk aan onze toekomst, dan word ik depri. Ik denk dat mijn ouders een Nederlander niet accepteren als hun schoonzoon, maar ik houd erg van hem en hij van mij. Het stiekeme gedoe is verschrikkelijk. Soms denk ik dat het makkelijker was geweest als ik in een grote stad woonde met allochtone vrienden die met dezelfde problemen worstelden, die mij begrepen en die net zoveel vrijheid hadden als ik heb.

Anoniem
naar boven
 
 

Test Jezelf

Doe de
ZELFTEST
 
en maak een inschatting van de ernst van jouw depri-klachten. Het invullen kost ongeveer 4 minuten!

 
 

Chat met ons

Wil je ergens over praten? Of wil je advies over iets? 

Maak dan een afspraak voor een chat!

 
 

Mail ons

Heb je een vraag? Of wil je meer informatie?
Stuur ons een mail!

 

 
 
Delen |