De power van Fatih

homeEigen verhalenDe power van Fatih


“ Een opgever wint nooit en een winnaar geeft nooit op “

“ Ik ben mijn eigen medicijn “.

Ik ( Fatih ) heb al heel wat meegemaakt in mijn jonge leven. Maar ik heb me er doorheen geslagen en nu laat ik een zelfverzekerde en gelukkige indruk achter. De motivatie voor het afsluiten van een moeilijke periode heb ik vooral bij me zelf gevonden.
Ik ben in 1987 in Turkije geboren en kwam op driejarige leeftijd met mijn moeder naar Nederland waar mijn vader en oudere broers al woonden. Ik doorliep in Amsterdam de lagere school. Toen werd mijn vader ernstig ziek en besloten we terug te keren naar Turkije.
Niet lang daarna overleed mijn vader en kwam ik met mijn moeder terug naar Nederland. Daar ging het mis. Ik miste mijn vader ontzettend. Hij was mijn vriend en mijn alles. Terug in Amsterdam moest ik veel voor mijn moeder doen. Ze beheerste de taal niet en was analfabeet. Ik realiseer me nu dat ik eigenlijk mijn kindertijd helemaal hebt overgeslagen. “

BOM:
Ik voelde me zelf onbegrepen en eenzaam. Ik ging roken, blowen en drinken(alcohol), verwaarloost school en kreeg het steeds drukker in mijn hoofd. Ik begon me zelf te verwonden en heb meerdere keren zelfmoordpogingen gedaan. En toen mijn (ex)vriendin in 2003 onze relatie uitmaakte barstte de bom. Ik werd met een persoonlijkheidsstoornis en stemmingswisselingen voor een jaar gedwongen opgenomen in een gesloten inrichting. Daarna kwam ik bij pleegouders terecht, ging vervolgens begeleid wonen en besloot niet veel later een Imamopleiding in Duitsland te gaan volgen. Ik raakte helemaal in de ban van het geloof, maar ook dat liep op niets uit. Ik ging terug naar Amsterdam en om mijn ellende te vergeten greep ik weer naar de alcohol en drugs. Op een avond in 2005 heb ik helemaal in paniek aangeklopt bij de crisisdienst. Ik werd aangemeld bij Mentrum en leidde een jaar lang een zwervend bestaan. Dankzij bemiddeling van Streetcornerwork kon ik op een gegeven moment weer begeleid gaan wonen. Dat bracht eindelijk een beetje structuur in mijn leven.

OMSLAG:
En dan kwam ik via een Turkse kennis in contact met een bedrijf waar ik als vertegenwoordiger kon gaan beginnen. Ik hield op met drank en drugs en gaf me voor 200% voor het bedrijf. Op een gegeven moment kreeg ik van een collega het boek “ Denk groot, word rijk “ van Napoleon Hill. Hij zegt daarin: “ Een opgever wint nooit en een winnaar geeft nooit op.” Die woorden grepen me. Ik realiseerde me dat ik meer in m'n handen had dan slechts een leeg bestaan. Dat ik niet alles had verpest en dus nog toekomst en kansen had. Die pakte ik met beide handen. Ik heb keuzes gemaakt en ben er tegenaan gegaan. Mijn eigen motivatie werd mijn medicijn. HVO-Querido heeft zelfstandige woonruimte voor me geregeld, ik geef voorlichtingen aan jongeren over het gebruik van alcohol en drugs (vrijwilligerswerk ) en ik werk bij een beveiligings bedrijf in vaste dienst.

Onder tussen geniet ik iedere dag volop van het leven!

( juli 2011 )

naar boven
 
 

Test Jezelf

Doe de
ZELFTEST
 
en maak een inschatting van de ernst van jouw depri-klachten. Het invullen kost ongeveer 4 minuten!

 
 

Chat met ons

Wil je ergens over praten? Of wil je advies over iets? 

Maak dan een afspraak voor een chat!

 
 

Mail ons

Heb je een vraag? Of wil je meer informatie?
Stuur ons een mail!

 

 
 
Delen |